neljapäev, 17. veebruar 2011

Valitsus kiitis 10.02.2011 toimunud istungil heaks kodanikuühiskonna arengukava aastateks 2011-2014

Arengukava ja selle rakendusplaani leiad, kui klikid pealkirjal.

1 kommentaar:

  1. Regionaalministri poolt valitsusele ettevalmistatud arengukava eesmärk on tagada soodsad tingimused kodanikualgatuse toetuseks ja kodanikuühiskonna arenguks. Arengukava keskendub osapoolte partnerluse tugevdamisele ja koostöö väärtustamisele erinevate valdkondade arendamisel.

    Arengukavas esitatakse viis prioriteetset tegevussuunda: kodanikuharidus; kodanikuühenduste tegutsemisvõimekus; kodanikuühendused kui partnerid avalike teenuste osutamisel; kaasamine ning heategevus ja filantroopia.
    Kodanikuühiskonna arengukava rakendamisega taotletakse kodanike ühiskondlikus elus osalemise kasvu, kodanikuühenduste tegutsemisvõimekuse kasvu ning kolmanda ja avaliku sektori vahelise koostöö tihenemist.
    Arengukava kogumaksumuseks on kavandatud 16,256 miljonit eurot. 2011. aastaks kavandatud eelarve on ligi 3,493 miljonit eurot, 2012. aastaks ligi 4,216 miljonit eurot ja aastatel 2013-2014 ligi 8,547 miljonit eurot.
    Arengukava elluviimise üheks oluliseks osapooleks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, mille koordineeritavas maakondlike arenduskeskuste võrgustikus töötavad kolmanda sektori konsultandid pakuvad kõikides maakondades ka kodanikuühendustele tasuta info- ja nõustamisteenuseid ning koolitusi ja arendustegevusi.

    Kodanikuühiskonna arengukava juhtimise ja elluviimise eest vastutab siseministeerium. Lisaks viivad arengukava tegevusi ellu riigikantselei ja teised ministeeriumid.

    VastaKustuta