esmaspäev, 7. jaanuar 2013

2013 a. avanevad projektivõimalused

6 kommentaari:

  1. * Meil on au teatada, et Projektiekspert OÜ koolituskeskus läbis edukalt konkursi ning on teiste seas ka 2013.a. välja valitud Eesti Töötukassa koolituspartneriks. See tähendab, et Töötukassa klientidel on võimalik meie koolitustel osaleda, kasutades koolituskaarti. http://blog.projektid.ee/projektiekspert-tootukassa-koostoopartner

    * Fonde tutvustav intensiivkoolitus "Tähtsamad rahastusallikad ja äriplaan" 31. jaanuar 2013

    Ülevaade rahastusvõimalustest:
    Koolituse käigus tutvustatakse rahastusvõimalusi ja nende nõudeid konkreetsete näidete põhjal, õpetades lisaks väikseid nippe, mida rahastajad oma programmi määrustes/tutvustuses/nõuetes ei esita, kuid millest võib sõltuda taotluste õnnestumine. Jaotusmaterjalid sisaldavad ligi 20 ettevõtetele suunatud konkursi lühikirjeldust.

    Koolituse peamiseks eemärgiks on tutvustada hetkel Eestis kõige aktuaalsemaid toetusvõimalusi, tuginedes koolitajate ja Projektieksperdi kogemustele ning koostööle.

    Sihtgrupp:
    Ettevõtlushuvilised
    Värsked ettevõtjad
    Tegusad inimesed ärisektorist

    Pärast rahastusvõimalustega tutvumist saavad osalejaid uusi teadmisi kasutada ja kinnistada praktilise ülesandega, mille eesmärgiks on leida sobivaim toetusmeede vastavalt esitatud tingimustele. Ülesanne õpetab hindama rahastusprogramme ning valima nende hulgast enesele kõige sobivam.

    Äriplaani koostamine:
    Koolituse teine pool keskendub äriplaani koostamisele, õpetades osalejatele, mida täpselt üks äriplaan peab sisaldama.

    Anname koolitusel ka individuaalset nõu, välkkonsultatsioone või Teie soovi korral kommenteerime Teie projektide ideesid.

    Näiteks saab õpitut edukalt rakendada projektide koostamisel järgmistele rahastajatele:
    Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (sh stardi- ja kasvutoetus), Töötukassa, SA Innove, KIK, jt.

    Lisaks on võimalus põhjalikult analüüsida oma äriideed fookusgrupis (min 3 osalejat), kus iga gruppi juhib kogenud ärinõustaja. Fookusgrupi tegevus kestab 1,5 tundi koolituspäeva lõpus 15.30-17.00. Väikeses grupis saate täpsustada just enda äriidee nüansse, tasuvust, kulutuste sobivust fondidele jm üliolulist.

    Projektiekspert OÜ on Eesti Töötukassa koostööpartner ja omab HTM koolitusluba.

    Pange ennast kirja soodusajal enne 17. jaanuari!
    www.ariplaan.ee/fondid

    VastaKustuta
  2. * Uuel aastal uue hooga - hakka ettevõtjaks! Veebruaris "Äriplaani ja ettevõtluskoolitus STARDIEDU". Vt videot, mis kasu võiksite Teie saada koolitusest http://www.fb.com/projektid/posts/398066836936093

    Aeg: 7 koolituspäeva (56 akad. tundi) vahemikus 6.-28. veebruar 2013.

    Sihtgrupp: koolitus sobib Teile, kui plaanite alustada ettevõtlusega või olete firma äsja loonud.

    Koolituse teravik on suunatud äriplaani edukale kavandamisele ja koostamisele. STARDIEDU sarjas saate põhiteadmised ka ettevõtlusest (turundus, finantsplaneerimine, raamatupidamine, maksundus, tööõigus, töötervishoid jms) sellises mahus, mida vajab alustav ettevõtja.

    Teid koolitavad praktikud Meeli Vaikjärv, Ülle Mugu, Kai Krashevski, Peeter Pärtel, Enno Aermates, Tiit Kruusalu, Markus Kõiv jt.

    Boonusena testime Teie projektiideid ning teeme põhjaliku analüüsi äriplaanile.
    Kui koostate kursuse raames äriplaani, sobib see esitamiseks:
    - toetuste (nt Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Töötukassa)
    - ja laenude (Kredex, pangad) taotlemisel
    - planeerimistööriistaks ettevõttele endale.

    Uue meetodina kasutame fookusgruppe. Lisaks põhipaketile on võimalus põhjalikult analüüsida oma äriideed fookusgrupis (min 3 osalejat), kus iga gruppi juhib kogenud ärinõustaja. Väikeses grupis saate täpsustada just enda äriidee nüansse, tasuvust, kulutuste sobivust fondidele jm üliolulist.

    Lisavalikuna saate osaleda internetiturunduse moodulil. Kui soovite teada, kuidas kasutada tasuta võimalusi reklaamiks, teha paari hiireklikiga tasuta koduleht, luua veebis arveid jne.

    Projektiekspert omab HTMi koolitusluba ning on Töötukassa koostööpartner.

    Registreerige siit:
    http://koolitusele.ee/ettevotlus

    VastaKustuta
  3. * EASil on VKE-dele suunatud innovatsiooniosaku toetus, mille peamiseks eesmärgiks on koostöös disainilahenduse pakkuja, kõrgkooli, katselabori või intellektuaalomandi eksperdiga välja töötada disainilahendus, uurida innovaatilisi lahendusi arengutakistustele, katsetada uusi materjale, koguda teadmisi tehnoloogiate kohta, teha uuringuid intellektuaalomandi andmebaasides jpm.

    Toetust saad taotleda järgmisteks kulutusteks:

    toote- või teenuse arenduse alased konsultatsioonid;
    töökorralduse, tootmis- või tehnoloogiaalane nõustamine;
    IT-, tehnoloogiliste- ja tehnoloogilise tootmiskorralduse lahenduste väljatöötamine ning juurutamine;
    insener- ja disainilahenduste väljatöötamine ja juurutamine;
    teostatavus- või tasuvusuuringute läbiviimine;
    metroloogia, standardiseerimise ja sertifitseerimise alased konsultatsioonid;
    vastavus- või tootearenduskatsetuste läbiviimine;
    patendi-, kasuliku mudeli või tööstusdisainilahenduse alase õiguskaitse nõustamine;
    patendi-, kasuliku mudeli või tööstusdisainilahenduse alase uuringu ja infootsingu teostamine;
    patendi, kasuliku mudeli või tööstusdisainilahenduse registreerimine.

    Taotleja saab toetust 4000 eurot projekti kohta või kuni 16 000 eurot ühistaotluse korral (aga mitte rohkem kui 4000 eurot iga kaastaotleja kohta). Omafinantseering pole nõutud.

    http://blog.projektid.ee/innovatsiooniosak/

    VastaKustuta
  4. * EASil on avatud toetusmeede insener-, tehnilisi-, IT-, projekteerimis- jt tugiteenuseid osutavatele ettevõtetele.

    Toetust oodatakse taotlema Eestis registreeritud ettevõtjat, kelle tegevus on suunatud tugiteenuse pakkumisele ning, mis ekspordib vähemalt 80% oma pakutavatest tugiteenustest ja mille summaarne palgafondi kasv abikõlblikkuse perioodi jooksul on vähemalt võrdne 30-kordse Eesti keskmise palgaga.

    Tugiteenuseks peetakse antud toetuse mõistes raamatupidamise-, finants-, personali-, tarneahela-, hankimise-, insener-tehnilise projekteerimise-, klienditoeteenuse-, tehniliste teenuste (hooldus ja remont) osutamist ning informatsioonitehnoloogiaga seotud teenuseid ja administratiivsete tugifunktsioonide täitmist.

    Tugiteenuskeskuste toetuse eesmärk on luua ja edendada Eestis alustavate ja tegutsevate tugiteenuskeskuste kaudu teenuste eksporti, mis aitab kaasa teenuste lisandväärtuse kasvule ning muuta ärikeskkond äriteenuste valdkonnas rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisemaks ja atraktiivsemaks.

    Meetme raames toetatakse järgmisi kulusid:
    tugiteenuskeskuse sisseseadmiseks vajaliku põhivara soetamise kulu;
    tugiteenuskeskuse sisseseadmiseks vajalik renoveerimise kulu;
    tugiteenuskeskuse töötajate tööalase üldkoolituse läbiviija tasu;
    tugiteenuskeskuse töötajate tööalase üldkoolituse läbiviija majutuskulu ning sõidukulu koolituse toimumiskohta ja tagasi alalisse teenistuskohta Eestis toimuva koolituse korral;
    koolitatavate, kes töötavad tugiteenuskeskuses, tööjõukulud. Koolitatavate tööjõukulude puhul võib arvesse võtta ainult tunde, mille jooksul koolitatavad tegelikult koolitusel osalevad;
    töötajate värbamise teenuste eest tasutud kulu.

    Rahastamise piirmäär on kuni 50%. Tugiteenuste projekti maksumus peab olema vähemalt 40 000 eurot. Tugiteenuskeskuse loomiseks ja edendamiseks vajalike töötajate üldkoolituse kohta antav maksimaalne toetuse summa projekti kohta on 1 000 000 eurot.

    http://blog.projektid.ee/eas_tugiteenuskeskuste_investeering/

    VastaKustuta
  5. * KIK avas Euroopa Ühtekuuluvusfondist rahastatava veemajanduse infrastruktuuri neljanda taotlusvooru taotluste esitamise tähtajaga 25. jaanuar 2013.

    Toetust taotlema on oodatud kohalikud omavalitsused ja vee-ettevõtted, mis kuuluvad 100% ühele või mitmele kohalikule omavalitsusele.

    Avanenud voorus antakse toetust reoveekogumisaladel ühisveevärgi ja –kanalisatsioonisüsteemi ehitamiseks ja rekonstrueerimiseks, väljaspool reoveekogumisala asuva üle 50 elaniku teenindava joogiveevarustussüsteemi rekonstrueerimiseks ja anaeroobse reoveesette töötluse tehnoloogia kasutuselevõtuks reoveepuhastis, mille reostuskoormus on üle 100 000 inimekvivalendi. Toetuse taotlemise puhul on samuti oluline, et abikõlblike kulude suurus oleks vähemalt 958 674 eurot.

    Toetuse maksimaalne määr on 85% projekti finantseerimisvajakust.

    Teie projektiideed analüüsib (tasuta) meie projektispetsialist Toomas Kool, kes on ka kõikide nimetatud edukate projektide koostaja olnud. Võtke julgelt Toomasega ühendust tel 58 070 425, toomas.kool@projektid.ee või täitke väike vorm www.projektid.ee/idee.

    Lähem info:
    http://blog.projektid.ee/kik-veemajanduse-infrastruktuur-kov

    VastaKustuta
  6. * LIITUGE MEESKONNAGA! Projektiekspert pakub koostööd kogenud projektikirjutajatele. Andke palun endast märku: http://www.projektid.ee/meeskond/projektikirjutaja/.
    * EELISTEAVITUS koolitusele. Kui Teie kolleegide seas on vene keele kõnelejaid, siis teavitage neid peatselt saabuvast võimalusest venekeelsel ettevõtluskoolitusel osaleda. Et info registreerimise avamisest neist mööda ei läheks, tuleb oma meiliaadress siia panna www.koolitusele.ee/vene.


    Kui soovite toetust taotleda, pöörduge julgelt meie projektispetsialist-kliendihaldur Kai Krashevski poole, kes aitab Teil välja selgitada toetusmeetmesse sobivuse. Seejärel saame aidata ka projektidokumentatsiooni koostamisega. Ideid testime jätkuvalt tasuta www.projektid.ee/idee. Võite võtta kasvõi kohe ühendust 626 3236, 56 212 919 või kliendihaldur@projektid.ee.


    Projektiekspert omab HTMi koolitusluba ning on Töötukassa koostööpartner.




    Parimat

    Markus A. Kõiv
    juhataja
    Projektiekspert OÜ

    | info@projektid.ee | www.projektid.ee | 626 3236 |
    |http://koolitus.projektid.ee - projektikirjutamise koolituse materjal |

    VastaKustuta