kolmapäev, 4. jaanuar 2012

Eelinfo ID-kaardi taotlemise kohta

1 kommentaar:

  1. Kilingi-Nõmmes on erakordne võimalus taotleda ID-kaarti oma kodukohas!

    Lääne Prefektuur pakub kõigile, kel ID-kaarti pole või see hakkab aeguma, võimalust taotleda seda lausa oma kodukohas. Selleks tuuakse esmakordselt Eestis dokumendi taotlemisvõimalus Saarde valla elanikele peaaegu koju kätte.

    ID-kaardi taotlust saab esitada 15. veebruaril 2012 kell 11.00–15 .00
    Kilingi-Nõmme klubis (Pärnu 73).
    Taotlemiseks vajalikud dokumendid:
    • taotlusankeet
    • isikut tõendav dokument;
    • üks värvifoto mõõtmetega 40x50 mm;
    • riigilõivu (24,28 €, puudega isikud ja üldtingimustel vanaduspensioni ikka jõudnud isikud 6,39 €) tasumist tõendav dokument.

    Sel päeval saab fotosid teha ja vastavat ankeeti täita kohapeal. Samuti on riigilõivu maksmine mugavam, kuna kohal on pangabuss. Võtke kindlasti kaasa kehtiv isikut tõendav dokument!

    Palume kindlasti eelnevalt registreerida vallavalitsuse telefonidel 449 0135, 449 0163 või e-postile info@saarde.ee

    Järgnevatel aastatel lõppeb korraga ligi poole miljoni passi ja ID-kaardi kehtivusaeg, mille tõttu pikenevad nii teenindustes ootejärjekorrad kui ka dokumendi kättesaamise aeg. Kontrollige aegsasti oma dokumentide kehtivusaega ning taotlege uus soovitavalt 6 kuud enne kehtivusaja lõppu.

    Isikutunnistus ehk ID-kaart on Eesti kodaniku ja Eestis püsivalt elava Euroopa Liidu kodaniku kohustuslik isikut tõendav dokument. Euroopa Liidu piires saavad Eesti ja Euroopa Liidu kodanikud ID-kaarti kasutada ka reisidokumendina.

    Täpsemat infot kõikide dokumentide taotlemise (sh taotlemise võimaluste ja taotluse esitamise) kohta on võimalik saada Politsei- ja Piirivalveameti kodulehelt www.politsei.ee rubriigist teenused, e-posti aadressil teeninduskeskus@politsei.ee või infotelefonil 612 3000.

    VastaKustuta