neljapäev, 9. juuni 2011

Külastusmäng 2011 algab rohevahetusega

1 kommentaar:

  1. Hea vallarahvas,
    vaadake ise ja läkitage sõpradele- tuttavatele ( kui õnneks läheb, siis ka kontvõõrastele) meilitsi ja suusõnaliselt teateid, et suvel eriti tore ... Tihemetsas on laupäeva- ja pühapäevakoolid ka mõnel nädalavahetusel, sest....
    külastusmäng „Unustatud mõisad“ alustab oma seitsmendat hooaega. Mäng on aastatega leidnud paljude perede ja sõpruskondade suveplaanides kindla koha. Tänu külastajate jätkuvale huvile on ka mõisakoolid külalislahkelt uksi avamas.
    Mõisamäng sai alguse Viljandimaalt 2004.aastal. Esimesel aastal oli võimalus põhjalikult tutvuda 11 mõisaga. Järgmisel aastal pakkus koostööd mõisakoolide ühendus. Mäng laienes üle- eestiliseks. Kuue aastaga on mõisakoolides kokku loetud ligi 100 000 külastust.

    Kolmkümmend kaks mõisat, milles asuvad koolid, on külalistele sel aastal kuuel päeval avatud. Miinimumprogrammina toimub igal täistunnil mõisates giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse koolide tugevuste ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.

    Külastuspäevad:

    11. juuni, 9.-10. juuli, 30. juuli, 6.-7. august.

    Mõisad avatud 10.00 kuni 18.40.

    Külastustasud: pered 3.20 EUR

    täiskasvanud 1.60 EUR

    õpilased, pensionärid 0.90 EUR

    Võimalus osaleda loosimisel

    Külastusmängust osavõtjad saavad esimesest külastatavast mõisast osalejaraamatu, millesse koguvad külastuspäevadel mõisatest templeid. Vähemalt 10 mõisat külastanute vahel loositakse välja kutseid sügisel Puurmani mõisas toimuvale teatrietendusele.

    Loositakse välja 25 üksikkutset ja 10 kolmele inimesele mõeldud perekutset.

    Lisaküsimusele õigesti vastanute vahel läheb loosimisele 10 ajalugu ja Eesti mõisaid tutvustavat raamatut.

    Loosimisel osalmiseks tuleb saata külastusraamatu viimane leht hiljemalt 24.augustil 2011 a. Täidetuna Viljandimaa Arenduskeskusesse.

    Aadress: 71020 Viljandi Vabaduse pl ats 6.

    Täpsemalt külastusmängust ja mõisakoolidest saab teada kodulehelt www.unustatudmoisad.ee Uuendusena mõisamäng ka facebookis.

    Piret Koorep

    VastaKustuta