esmaspäev, 21. veebruar 2011

Maakondlikud vabatahtliku tegevuse koolituspäevad

1 kommentaar:

  1. Maakondlikud vabatahtliku tegevuse koolituspäevad

    2011 a. on Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta. Milline on vabatahtliku tegevuse olukord Eestis? Mida, kuidas ja miks teevad vabatahtlikud erinevates maakondades? Kuidas tuua vabatahtliku tegevuse aasta oma maakonda ning edendada kodanikuaktiivsust oma kodukohas?

    Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta raames kutsume kõiki huvilisi igas maakonnas toimuvale koolituspäevale, et saada:
    • ülevaade vabatahtlikust tegevusest ja selle korraldamisest Eestis
    • vajalikku infot ja ideid, millal ja kuidas kaasa lüüa vabatahtliku tegevuse aasta Eesti ettevõtmistes (s.h. Euroopa aasta ringreis, vabatahtliku tegevuse konkurss noortele, Teeme Ära talgupäev 2011 jt.)
    • praktilisi näpunäiteid ja töövahendeid, kuidas vabatahtlikke paremini kaasata ja innustada
    • kuulda ja jagada kohalike vabatahtlike ja vabatahtlikke kaasavate ühenduste kogemusi ja vajadusi
    • erinevate osapooltega arutada ja kavandada, kuidas edendada vabatahtlikku tegevust oma piirkonnas.

    Koolituspäevad toimuvad veebruarist kuni maini 2011.Leia oma maakonnas toimuv koolituspäeva aeg ja koht siit ning pane ennast varakult kirja, sest osalejate arv on piiratud! Koolituspäevad on osalejatele tasuta!

    Registreerimine ja lisainfo: evta(at)vabatahtlikud.ee

    Kas teadsite, et 47% Eesti elanikest on osalenud vabatahtlikus tegevuses? Lisaks on 60% mittevabatahtlikest valmis vabatahtlikus tegevuses osalema, sealjuures ligi veerand neist pole selle peale varem mõelnud ning viiendik ei tea, kus saab vabatahtlikuna tegutseda.

    Euroopa vabatahtliku tegevuse aastat tähistatakse kõigis liikmesriikides , et laiemalt teadvustada vabatahtliku tegevuse võimalusi ühiskonnas oluliste probleemide lahendamisel ja kohaliku elu edendamisel ning leida koostöös lahendusi, kuidas vabatahtlikku tegevust kohalikul tasandil soodustada ja toetada.

    Koolituspäevi korraldab Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus koostöös maakondlike arenduskeskustega. Toetavad Euroopa Komisjon ja Siseministeerium.

    Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta 2011 tähistamist ja korraldamist Eestis koordineerib Siseministeerium. Rohkem infot Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta 2011 kohta leiab: http://www.siseministeerium.ee/evta2011/ ja http://europa.eu/volunteering/et

    Anna Gramberg
    Projektijuht
    Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus
    tel. 742 0341, 56 914 066
    anna(at)vabatahtlikud.ee
    www.vabatahtlikud.ee

    VastaKustuta