teisipäev, 2. november 2010

Ettepanek töötutele noortele

1 kommentaar:

  1. Tere!

    Kirjutan teile Eesti Noorsootöö Keskusest uurimaks taas, mida arvate mõttest pakkuda noortele töötutele oma organisatsioonis vabatahtliku teenistuse võimalust?

    Võimaluse korral saaks noor töötu teie organisatsioonis minimaalselt ühe kuu jooksul teha vabatahtlikku tööd (kokkuleppel noorega võib see periood ka pikem olla).

    See tähendab, et tal on konkreetsed ülesanded ja tegevused, mis noort arendavad ja aitavad tal saada kogemusi oma konkurentsivõime parandamiseks (nt messide/ürituste korraldamisel kaasa aitamine vms).
    Koostöösuhte lõppemisel on teie organisatsiooni ülesandeks väljastada nö tunnistus. Teie aga saate abi oma tegevuste elluviimisel ning noorte uusi huvitavaid mõtteid, ideid uute tegevuste jaoks.

    Kogume teie poolt saadetud pakkumised kokku ja edastame need Töötukassale.
    Algatuse elluviimisesse panustab ka Töötukassa, kelle kaudu teie pakkumised noorteni jõuavad ning kes noortele vajadusel ka transporditoetust maksab. Selleks aga peavad olema täidetud teatud tingimused, nt üles tuleb täheldada noore kohalkäimise korrad ja need Töötukassase kord kuus edastada. Samuti tuleb kokku leppida, kuidas täpselt teavitate, kui noorega koostöösuhe lõppeb või kui olete valmis uut noort oma asutusse vabatahtlikuks võtma jne.

    Kui olete nõus oma organisatsioonis noorele töötule andma võimaluse vabatahtlikuna kaasa löömiseks, siis andke sellest mulle teada esimesel võimalusel. Lisage kirjale kaasa ka esmane kirjeldus:

    * mitu vabatahtlikku arvate, et saaksite kaasata,
    * milliseks perioodiks,
    * kus ja
    * millise töösisuga.
    Edasi saan juba konkreetsemalt teile Töötukassa tingimusi tutvustada.
    Kui tekib küsimusi, vastan heal meelel.

    Loodan positiivset vastukaja.

    Heade soovidega,


    Kati Plukk
    Peaekspert (töökasvatus)
    Eesti Noorsootöö Keskus
    Uuslinna 10, 11415 Tallinn
    Tel: 7 350 376
    E-post: kati.plukk@entk.ee
    Veeb: www.entk.ee

    [entk_logo_kompakt_rgb]
    Iga noor on väärtus.
    Tulevik tehakse täna.

    VastaKustuta