esmaspäev, 13. september 2010

Tulemas eakate festival.

2 kommentaari:

  1. PRESSITEADE
    9. september 2010

    Eakate festivalil selgitatakse ka euro tulekuga seonduvat.

    1. ja 2. oktoobril Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuval Eakate festivalil „Aastad täis sära ja väärikust“ räägitakse muude eluliste teemade kõrval ka euro kasutuselevõtmisega seonduvast. Teemat käsitlevad Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja ning Swedbanki ja Sampo panga esindajad. Uksed avatakse külastajatele mõlemal päeval kell 10.

    Esmakordselt Eestis toimuva Eakate festivaliga tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva. Festivaliprogramm pakub külastajatele võimalust osaleda tasuta seminaridel ja loengutel, mis keskenduvad vanemas eas esilekerkivatele olulisematele küsimustele ja teemadele, samuti ühiskonnas aktuaalsetele teemadele, nagu seda on euro kasutusele võtmine 1. jaanuarist 2011.

    Loenguid ja seminare mahub kahe päeva sisse mitmeid: psühholoog Endel Talvik räägib tarkusest ja elutarkusest (1. okt), doktor Viktor Vassiljev vastab huviliste küsimustele (soovitav on küsimused juba eelnevalt esitada veebis www.inkotuba.ee, kus on selleks eraldi rubriik). toitumisspetsialist Mai Maser räägib tervislikust ja igapäevasest toidust, Ain Raali loengu teemaks on „Kuidas teha ravimtaimeteed?“ Seminare ja loenguid on veel dementsusest ja sellega toimetulekust, pidamatusest ja selle hooldusest jm. Toimub ka mälutreenimise teemaline loeng.

    Meelelahtus Reet Linna juhtimisel

    Kavas on ka meelelahutuslik programm, kus astuvad üles eakad ise. Esinemissoovi on avaldanud naisansambel „Miraaž“, meesansambel „Vanaisad“, Pirita sotsiaalkeskuse Nintendo Wii klubi, Rapla Seeniorid, Põlva Päevakeskuse eakate kantritantsijate rühm, Rapla Naisrahvatantsurühm „Eideratas“, Rapla Kultuurikeskuse juures tegutsev tantsurühm „Laine“, Rapla Lauluansambel „Meelill“. Saue päevakeskuse naisansambel Rukkilill ja seeniortantsurühm Senjoriitad, VENÜ seeniortantsuring Rõõmus Ring, eakate tantsurühm „Vokiratas“ (Mustamäe sotsiaalkeskus), Tartu Ropka-Karlova päevakeskuse eakate segakoor „Lauluviis“, Kristiine Sotsiaalkeskuse line-tantsijad, kollektiivid Kobedad ja Laanelill (Tartust) jt. Kogu meelelahutuslikku osa juhib Reet Linna. Lisaks saab nautida ka Tõnu Aava huumoriprogrammi. Infot Eakate festivali programmi kohta saab www.inkotuba.ee

    VastaKustuta
  2. Mess

    Eakate festivalil on väljas paljud ettevõtted ja firmad, kes tutvustavad oma tooteid ja teenused. Samuti on oodatud erinevad käsitöölised /käsitööklubid oma tegevust tutvustama ja müüma.


    Tunnustame eakatele suunatud tegusid

    Selleks, et tunnustada neid, kes on panustanud eakate elu väärikamaks ja aktiivsemaks muutmisele, kuulutas MTÜ Inkotuba välja konkursi “Aastaid täis sära ja väärikust“. Konkursist osavõtmiseks tuleb saata tegevuse kirjeldus e-mailile eakad@inkotuba.ee või aadressil Hariduse 6, Tallinn, MTÜ Inkotuba.

    Osalema on oodatud kõikvõimalikud tegevused ja ettevõtmised, olgu selleks ürituse korraldamine, sportimis- või suhtlemisvõimaluse loomine, kooskäimiskoha rajamine, traditsiooni algatamine või muud. Vahva eakatele suunatud teo või tegevuse võivad esitada konkursile nii tegijad ise kui nende tuttavad, naabrid, pereliikmed, ühendus, organisatsioon jt. Oluline on meeles pidada, et konkursil ei võistle mitte need inimesed, vaid nende TEGU!

    Festivali toetab TENA ja tasuta pileti saab Apteek 1-st.

    Kõigile, kes soetavad pääsme enne üritust, on sissepääs tasuta. Tasuta piletid on saadaval Apteek 1 apteekides ja Inkotubades üle Eesti. Festivali ajal on võimalus osta pääse kohapealt. Siis on selle hinnaks 25.-

    Eakate festivali korraldaja on MTÜ Inkotuba. Igapäevateenusena pakub Inkotuba vastuseid uriinipidamatusalastele küsimustele ning annab tasuta professionaalset abi kõikidele soovijatele. Inkotoast saab soetada vajalikke sidemeid, mähkmeid, hooldus- ja abivahendeid, samuti korraldab MTÜ Inkotuba pidamatusealaseid koolitusi. Alates selle aasta märtsist käib MTÜ Inkotuba eestvõtmisel koos Tallinna omastehooldajate tugirühm. Lisaks Tallinnale on Inkotoad Tartus, Pärnus, Võrus, Viljandis, Rakveres, Haapsalus, Kuressaares, Paides, Kohtla-Järvel ja Narvas. Täpsem info Inkotubade aadresside ja lahtiolekuaegade kohta leiate ww.kuivaks.ee

    Lisainfo:

    Eha Topolev
    MTÜ Inkotuba tegevdirektor
    E-mail: eha@inkotuba.ee
    www.inkotuba.ee

    VastaKustuta