esmaspäev, 17. mai 2010

Eakate festival

1 kommentaar:

  1. Soovime Teile anda eelinfot, et sel aastal, 1.-2. oktoobril, tähistame esmakordselt Eestis Eakate Festivaliga rahvusvahelist eakate päeva. Festivali korraldaja on MTÜ Inkotuba. Mõnus ja mitmekülgne festival egiidi all „Rohkem aastaid täis sära ja väärikust!“ toimub Tallinnas Salme Kultuurikeskuses.

    Eakate Festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas, näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi, ning pakkuda kohtumis- ja suhtlemisvõimalust. Leiame, et eakatelt inimestelt on väga palju õppida ning nende elukogemus ja elurõõm on väärt, et seda jagada nii eakaaslaste kui ka noorematega.

    Rahvastiku vananemisega kaasneb eakate osakaalu suurenemine ühiskonnas. Alates 2004. aastast ületab üle 65 aastaste arv Eestis laste arvu, moodustades meie elanikkonnast 17%. See esitab ühiskonnale uusi väljakutseid ja paneb ümber hindama vanusega seotud hoiakuid.

    Festivali mitmetahuline ülesehitus
    Eakate Festivali raames toimuvad Salme Kultuurikeskuses seminar ja töötoad, mis keskenduvad vanemas eas esilekerkivatele olulisematele küsimustele ja teemadele. Kavas on ka meelelahutuslik programm, kus astuvad üles nii professionaalsed esinejad kui eakad ise.
    Olulise osa festivalist moodustab mess, kus tutvustatakse eakatele olulisi teenuseid, pakutakse konsultatsioone ning on häid pakkumisi tootjatelt.
    Messil saavad osalejad müüa ka oma näputööd. Festivali läbivad põhiteemadena aktiivsus, tervis, väärikus ja elukvaliteet.
    Festivali sihtgrupp on üle 220 000 eaka inimese vanuses 60 ja enam. Kaudseks sihtgrupiks on ka eakate lähedased ja nendega töötavad spetsialistid. Kahe päeva jooksul ootame osalema kuni 8000 inimest üle kogu Eesti. Teave ürituse kohta jõuab igasse Eesti linna ja valda. Plaanis on kommunikatsioon ka massimeedia kaudu.

    Palume abi info jagamisel
    Festivali üle-Eestiliseks elluviimiseks soovime leida häid partnereid. Usume, et festival on hea koht ka teie vallale/linnale eakate päeva tähistamiseks. Kutsuge oma eakad kaasa ja tundke festivalist rõõmu!
    Teie kaasabil soovime festivaliinfot levitada erinevates eakate huvialaringides ja ühendustes, et jõuda kõigi nendeni, kel on soovi tulla festivalile osalema ja esinema.

    Praegune kiri on esimene pöördumine Teie poole. Järgnevate kuude jooksul, mil toimub festivali ettevalmistav korraldamine ja selgub enam detaile, jagame Teile kindlasti täpsustunud infot. Võimalusel palume aidata levitada infot, mis saabub Teieni nii e-posti teel kui soovi korral ka paberkandjal plakatite kujul. Kindlasti ootame Teilt kommentaare, ideid, mõtteid ja küsimusi festivali kohta.

    Korraldusmeeskond
    Eakate Festivali korraldajaks on MTÜ Inkotuba, kes teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab üle 4000 inimese üle Eesti. Eakate Festivali ideed toetavad Sotsiaalministeerium ja Eakate Poliitika Komisjon.

    Festivale parimaks õnnestumiseks oleme partneriteks valinud korralduslikes toimingutes Elamusstuudio (projektijuht Mihkel Lubi 53307444), kommunikatsioonis LH Concept (projektijuht Kristel Peikel 5156329) ja toetajate leidmiseks Best Sponsorhip (projektijuht Reigo Kuivjõgi 5117722).

    Kõigi mõtete ja küsimustega palume julgelt pöörduda.

    Lugupidamisega,
    Margit Adams
    Arendusjuht
    MTÜ Inkotuba
    E-mail:margit@inkotuba.ee
    Mob: 53017533

    VastaKustuta